jelenleg minden ügyben elérhető

+36 21 203 0001

Rólunk

A KONTAKT Tolmácsszolgálat egy országos lefedettségű videó-tolmácsolási rendszer, melyet a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége hozott létre 2014-ben. Egy alkalmazás segítségével az érintettek jelnyelvi tolmács segítségét kérhetik munkanapokon 8-20 óra között. Nem kell hozzá más, csak egy tablet vagy PC és élő internet kapcsolat.

A szolgáltatásnak mostanra közel 2000 fő hallássérült ügyfele van. Ügyfeleink jellemzően siket-, nagyothalló- és siketvak magánszemélyek, akik a mindennapi élethez, önálló életvitelhez, munkavállaláshoz használják a kommunikációs akadálymentesítés ezen formáját. A jelnyelvi tolmács segítségével telefonálni tudnak, vagy személyes beszélgetéshez kérhetik a KONTAKT közreműködését.

Egyre több kormányablak, közintézmény, egészségügyi intézmény és szolgáltató érdeklődik az általunk nyújtott akadálymentesítési szolgáltatás iránt, amelyet 12 megyeközpontban, 17 tolmács munkaállomásról, több, mint 30 fő akkreditált jelnyelvi tolmács közreműködésével valósítunk meg.

Kapcsolat

Ez egy élő kapcsolat. A halló környezet hallja a jelnyelvi tolmácsot a kihangosított eszköz segítségével vagy a mobiltelefonján. A tolmács jelnyelven vagy írótolmácsolással kommunikál a siket vagy nagyothalló személlyel a videó-kapcsolat segítségével.

Kapcsolat

Akadálymentesítés a KONTAKT Tolmácsszolgálattal