Rólunk

Értjük egymást!

A KONTAKT Tolmácsszolgálat egy országos lefedettségű videó-tolmácsolási rendszer, melyet a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége hozott létre 2014-ben. Egy alkalmazás segítségével az érintettek jelnyelvi tolmács segítségét kérhetik munkanapokon 8-20 óra között. Nem kell hozzá más, csak egy tablet vagy PC és élő internet kapcsolat.

A szolgáltatásnak mostanra közel 2000 fő hallássérült ügyféle van. Ügyfeleink jellemzően siket-, nagyothalló- és siketvak magánszemélyek, akik a mindennapi élethez, önálló életvitelhez, munkavállaláshoz használják a kommunikációs akadálymentesítés ezen formáját. A jelnyelvi tolmács segítségével telefonálni tudnak, vagy személyes beszélgetéshez kérhetik a KONTAKT közreműködését.

Egyre több kormányablak, közintézmény, egészségügyi intézmény és szolgáltató érdeklődik az általunk nyújtott akadálymentesítési szolgáltatás iránt, amelyet 12 megyeközpontban, 17 tolmács munkaállomásról, több, mint 30 fő akkreditált jelnyelvi tolmács közreműködésével valósítunk meg.

Ez egy élő kapcsolat. A halló környezet hallja a jelnyelvi tolmácsot a kihangosított eszköz segítségével vagy a mobiltelefonján. A tolmács jelnyelven vagy írótolmácsolással kommunikál a siket vagy nagyothalló személlyel a videó-kapcsolat segítségével.

A KONTAKT használható ügyintézéskor, munkahelyi környezetben, vagy akár vészhelyzetben is a nap 24 órájában. Nagyban támogatja a hallássérültek önálló életvitelét, hiszen ügyeiket maguk intézhetik, nem szorulnak rá hozzátartozóik, ismerőseik segítségére, hanem egy hivatalos szolgáltatáson keresztül tudnak kommunikálni a halló környezettel.

A KONTAKT-tal „nincs köztünk akadály”.

Egyre több munkáltató ismeri fel, hogy a KONTAKT alkalmazása nem kíván nagy befektetést és gyorsan megtérül. Egyre több munkáltató használja napi szinten a KONTAKT szolgáltatást, ami országosan elérhető.

Folyamatos figyelmet fordítunk a tolmácsok továbbképzésére és a hallássérültek segítésére is, ha elakadnak a szolgáltatások vagy az okoseszközök használatában. Bármikor kérhetik segítségünket megújult központunkban, vagy távolról.

Hallássérült SINOSZ tagok számára a szolgáltatás ingyenes. De bárki csatlakozhat a szolgáltatói szektorból és a munka világából is, csupán egyéni árajánlatot kell kérnie a KONTAKT Tolmácsszolgálattól!

Értjük egymást!

Info kommunikáció az esélyegyenlőség szolgálatában