KONTAKT sajtótájékoztató 2019

2019. október 16-án a SINOSZ szervezésében lezajlott a sajtótájékoztató, melyen az EFOP 1.1.5-17-2017-00006 számú projektben eddig elért eredményekről beszélt Dr. Kósa Ádám, a SINOSZ elnöke.

Megemlítette, hogy egyre több szolgáltató, közintézmény érdeklődik az infokommunikációs akadálymentesítés hatékony és korszerű formái iránt, mint amilyen a KONTAKT és a Távszem is. Eseményünket megtisztelte jelenlétével Fülöp Attila, az EMMI szociális ügyekért felelő államtitkára, aki többek között arról is beszélt, hogyan illeszkedik ez a projekt az általuk gondozott Emberi Erőforrások Operatív Program törekvéseihez, illetve, hogy a kormány mennyire elkötelezett a megváltozott munkaképességű személyek munkavállalásának elősegítésével kapcsolatban. A SINOSZ-on kívül a 2 konzorciumi partnerünk is képviseltette magát a sajtótájékoztatón. Az MVGYOSZ részéről Nagy Sándor elnök úr videó-üzenetben számolt be a két szervezet, valamint a KONTAKT és a Távszem közti erős kapcsolatról. Az MTA Nyelvtudományi Intézetének pedig a jelnyelvi tolmácsok szakmai fejlődését elősegítő jelnyelvi szótárat köszönhetjük.

A sajtótájékoztató végén az érdeklődőket, vendégeket és a sajtó képviselőit körbe vezettük az új KONTAKT Központban, ahol további információkat, tapasztalatokat szerezhettek a hallássérült személyek mindennapi életét, önálló életvitelét segítő KONTAKT működéséről.