A KONTAKT Tolmácsszolgálat windows alapú applikációját elindítva jelentkezzünk be.

{{01_belépés.png}}

Ha a program bezárásához az X (bezárás) gombot használtuk, akkor a belépési adatokat megjegyzi, és nem kell újból megadni őket.

A KONTAKT Tolmácsszolgálat Windows alapú applikációjának főoldala így néz ki:

{{03_főoldal.png}}

Fontos, hogy a belépés után ellenőrizzük, hogy sikeresen csatlakoztunk-e. Ha a visszajelző gomb a bal fölső sarokban zöld, akkor sikeresen tudunk hívást indítani a KONTAKT-on keresztül:

{{18_winapp_KONTAKTszam.png}}

Itt láthatjuk továbbá a KONTAKT számunkat, ami egy 7 jegyű azonosító. Telefonszámként is funkcionál. További információ a KONTAKT számról: Kattints ide!

A KONTAKT szám mellett az az e-mail cím látható, amivel regisztráltunk. Ha módosítani szeretnénk ezt az e-mail címet, a KONTAKT Központot keressük itt: Kattints ide!


A fenti menüsoron az alábbi gombokat látjuk:

{{19_winapp_menusor.png}}

1: Szöveges üzenetek, cset: a szöveges üzeneteket itt tudjuk megnézni. Ha hívás közben a tolmáccsal írásban is kommunikálunk, akkor itt tudjuk visszanézni azt is. A szöveges üzenetek, cset működéséről itt olvashatsz részletesebb útmutatás: Kattints ide!

2: Videó üzenetek: itt található a videó üzenetek fül. A kapott offline videó üzeneteket itt lehet visszanézni. További részletek a videóüzenetek használatához a Windows-os applikációban: Kattitns ide!

3: Hívásnapló: A korábbi hívásokat itt lehet megtekinteni. Dupla kattintással innen újra hívható bármelyik korábban hívott szám.

4: Beállítások menü: A KONTAKT Windows applikációja által használt külső eszközök (kamera, hangszóró, mikrofon) beállítására itt van lehetőség. További részletes információt a beállításokról itt találsz: Kattints ide!

Amennyiben a KONTAKT fiókkal kapcsolatos további beállításokat szeretnél módosítani, a weboldalunkon tudsz (a Belépés gombra kattintva belépve az ügyfélprofilban) vagy a KONTAKT telefonon/tableten elérhető applikációjának beállítások menüjében.

5: Kijelentkezés: Ha a gépet mások is használják, és nem szeretnéd, hogy a KONTAKT applikáció megjegyezze az adataidat (belépési név, jelszó) és esetleg más is belépjen, akkor a kijelentkezés gombbal tudod bezárni a programot. Ha szeretnéd, hogy legközelebb ne kelljen beírni a belépéshez szükséges adatokat, akkor ne ezt a gombot válaszd, hanem az X - program bezárása - gombbal lépj ki.

6: A gombbal a KONTAKT programot a tálcára helyezheted. Ez ugyanúgy működik, mint más programok esetében.

7: A gombbal tudod változtatni a KONTAKT program ablakának méretét. Ez ugyanúgy működik, mint más programok esetében.

8: Bezárás gomb. Ezzel a programot bezárhatod. A következő megnyitáskor a belépési adataidat (belépési név és jelszó) nem kell újra megadni, a program megjegyzi. Ha nem szeretnéd, akkor a Kijelentkezés gombot válaszd inkább.


További elérhető funkciók az alkalmazásban:

Névjegyzék:

Kétféle névjegyzéket találhatunk itt. Az egyik a KONTAKT-os ügyfelek jegyzéke. Aki az ügyfélprofiljában jóvá hagyta, hogy a számát mások is lássák, azt a nevére rákeresve (csak vezeték vagy keresztnév) megtalálhatjuk és hívhatjuk vagy üzenetet küldhetünk nekik.

A helyi névjegyzéket a program tárolja. Ide elmenthetjük a sűrűn használt telefonszámokat. Ezek lehetnek KONTAKT-os ügyfelek KONTAKT számai is, vagy bármilyen más névjegyek és telefonszámok. Innen egy kattintással tudjuk őket hívni a későbbiekben.

Hívás indítása: Részletesen erről itt olvashatsz:  Kattints ide!

Az alul található, Telefonszám/KONTAKT szám: mezőbe beírjuk a telefonszámot vagy KONTAKT számot akit hívni szeretnénk és megnyomjuk a hívás {{27_winapp_hivasgomb.png}} gombot . Ha sűrűn hívjuk, a névjegyzékbe el is menthetjük (lásd feljebb a névjegyzéknél).

Ha nem telefonálni szeretnénk, hanem a velünk lévő halló személlyel, személyekkel szeretnénk beszélgetést folytatni, és ehhez kérjük a tolmács segítségét, akkor a jobb oldalon találhat narancssárga, KONTAKT ikonú {{27_winapp_vri_gomb.png}} gomb megnyomásával tehetjük meg közvetlenül. 

A hívás közbeni beállításokról, funkciókról itt olvashatunk többet: Kattints ide!