Elindult a TÁVSZEM tesztelése

Sajtótájékoztatót tartott az MVGYOSZ a székházban a TÁVSZEM projekt kapcsán: a mai naptól kezdődik az alkalmazás nyilvános tesztüzeme.

Az eseményen Dr. Nagy Sándor, elnök és a TÁVSZEM munkatársai mellett Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár is beszédet mondott.

A köszöntőbeszédek után a projekt egyik mentora és egyben tesztelője, Lukács Ágota osztotta meg személyes tapasztalatait az alkalmazás teszteléséről, és elmondta, hogy a TÁVSZEM lehetőségei végtelenek, illetve kizárólag az operátorok és a hívó kreativitása szabhat nekik határt. Az MVGYOSZ mindent megtett, hogy ne csak az operátorokat képezze ki kifogástalanul a munka ellátására, hanem a leendő felhasználókat is felkészítse mentorok segítségével, így gyakorlatilag minden adott, hogy egy, a látássérült emberek mindennapjait rengeteg területen megkönnyítő szolgáltatás szerepét töltse be a TÁVSZEM. Az operátorok izgatottan várják az első éles hívásokat.

Az indulás napján fokozatosan nyílik meg a rendszer a nyilvános tesztelésben résztvevő, ehhez készüléket kapó 800 ügyfél előtt, a szolgáltatást igénybe venni kívánó többi ügyfél pedig a terveknek megfelelően a hét vége felé töltheti le a szükséges alkalmazást. Ennek időpontjáról a tavszem.hu oldalon, illetve a TÁVSZEM Facebook-oldalán adunk tájékoztatást.