Hírek Archívum - KONTAKT Tolmácsszolgálat

Regionális képviselő munkatársat keres a SINOSZ

2019. január 11. KONTAKT üzemeltetés

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége 1 fő REGIONÁLIS KÉPVISELŐ munkatársat keres megbízási jogviszonyban a KONTAKT Tolmácsszolgálathoz.

Közép-Dunántúli régiókban keresünk 1 fő (Fejér, Veszprém, Vas, Zala) helyi lakos képviselőt! A regionális képviselői feladatokat főállás mellett is lehet végezni.

munkatarsatkeresunk

Feladatok:

 • Siket és nagyothalló ügyfelek tájékoztatása személyesen, az adott régióban található vidéki helyszíneken
 • Siket és nagyothalló ügyfelek igény szerinti betanítása a szolgáltatás használatával kapcsolatban
 • Új ügyfelek toborzása a régióban
 • KONTAKT ügyfelek problémáinak kezelése, megoldása
 • Üzleti ügyfelek toborzása, tájékoztatása

Elvárások:

 • Terhelhetőség
 • Lakóhelytől eltérő, de az adott régióban található helyeken történő munkavégzés vállalása
 • Hétvégén és délután végezendő feladatok vállalása
 • Alapszintű jártasság az internetes telekommunikációs szolgáltatások használatában
 • Alapszintű jártasság a hálózati eszközök konfigurálásában, és azok használatában
 • Office alkalmazások felhasználó szintű használata, ismerete

Előnyt jelent:

 • Érettségi
 • Számítástechnikai vonalon szerzett képzettség
 • Magyar jelnyelv magas szintű ismerete

Amit kínálunk:

Több mint 110 éve folyamatosan működő közhasznú civil szervezetben:

 • kreatív és sokoldalú feladatok
 • kiváló közösség
 • aktív részvétel a KONTAKT Tolmácsszolgálat fejlesztésében

Jelentkezés:

 • Fényképes önéletrajz és motivációs levél megküldésével.
 • info@skontakt.hu e-mail címen
 • 2019. január 24. éjfélig

Visszajelzés a SINOSZ részéről:

 • Az állásinterjúra hívott jelentkezők esetében 2019. január 28-án éjfélig e-mailben.

Állásinterjú:

 • Várható időpontja: 2019.01.28-án vagy 29-én.
 • Helye: SINOSZ Központi Hivatala, Budapest, Benczúr u. 21.

Feladatok ellátásának kezdési időpontja: 2019. február 1-től

Olvasd tovább Cikk bezárása

Meglepetés az új KONTAKT ügyfeleknek

2018. november 30. KONTAKT üzemeltetés

Ha nem vagy a KONTAKT ügyfele még, de SINOSZ tag vagy, itt a lehetőség, hogy új tablet készüléket és még egy meglepetés ajándékot is kapj tőlünk! Mit kell tenni?

kontakt-felhivas

 1. Töltsd le a mellékletből a dokumentumot, nyomtasd ki, vagy kérj egyet a SINOSZ valamelyik szervezetének titkárától
 2. A kinyomtatott dokumentumot töltsd ki és írd alá mindkét helyen! 1 példány elég.
 3. Juttasd el hozzánk december 10-ig szkennelve vagy papír formában így:

1. Szkennelve vagy lefotózva az info@skontakt.hu címre küldd. Ha szkennelted és elküldted december 10-ig, utána azért ne felejtsd el papír formában is eljuttatni hozzánk:

2. Postán: Címünk: KONTAKT, Budapest 1068, Benczúr utca 21. Ha csak postázol, ne feledd, hogy december 10-ig meg kell érkeznie hozzánk! Ezért ha későn adod postára, inkább fotózd le és úgy is küldd el a biztonság kedvéért.

3. Add le személyesen a SINOSZ valamelyik szervezetében a titkárnak december 10-ig.

4. Add le személyesen a KONTAKT képviselőjének. Vedd fel vele a kapcsolatot! Az elérhetőségüket a www.skontakt.hu oldalon a kapcsolatok fül alatt megtalálod.

Melléklet

Olvasd tovább Cikk bezárása

Szombati munkanap

2018. november 29. KONTAKT üzemeltetés

december01

Szombati munkanap.

Olvasd tovább Cikk bezárása

Fejlődik a jelnyelvi tolmácsszolgáltatás

2018. november 10. KONTAKT üzemeltetés

Hat új állással gazdagodott a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége által működtetett – Euró­pában is egyedülállónak számító – KONTAKT szolgáltatás, amelynek keretében jelnyelvi tolmácsok segítik a hallássérülteket. A fejlesztés nyomán akár huszonnégy órán keresztül is működtethető lesz a rendszer.

kontakt-20181109-jelnyelv-napja

Vitályos Eszter és Kósa Ádám a magyar jelnyelv napján átvágja a szalagot (Fotó: Papajcsik Péter). A KONTAKT életünk részévé vált – jelentette ki Kósa Ádám, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) elnöke, EP-képviselő a KONTAKT központ tegnapi átadásán. Hozzátette: a fejlesztés legfontosabb üzenete az, hogy a kormány komolyan veszi a fogyatékkal élők jelmondatát, a semmit rólunk, nélkülünk szlogent. Vitályos Eszter, az Emmi európai fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára méltatta a Sinosz munkatársainak áldozatos munkáját, mondván, a jelnyelvi tolmácsszoláltatáson kívül is az élet számos területén könnyítik a hallsássérült emberek hétköznapjait.

A beruházás során megújult a SINOSZ székházának egy része: az eddigi vizes pince helyén új tolmács­szobákat alakítottak ki uniós forrásból. Állami költségvetésből végezték el az épület aljzatszigetelését, valamint kiépítették a modern fűtésrendszert. A két projektre összesen több mint negyedmilliárd forintot költöttek.

A KONTAKT olyan, Európában is egyedülállónak számító tolmács­szolgálat, amelynek keretében jelnyelvi tolmácsok segítik számítógépen vagy okoseszközön keresztül a siketeket és nagyothallókat. Kósa Ádám elmondta: a KONTAKT-szolgáltatás keretében több mint másfél ezer ember kommunikációját tudják segíteni, évente 4500 hívást bonyolítanak le. A fejlesztés keretében a jelnyelvi tolmácsszolgálat hat új állással gazdagodott, amelyeket a legújabb és a legjobb technikával szereltek fel. Az új bokszoknak köszönhetően párhuzamosan egyszerre több tolmács lehet segítségére a hallássérülteknek, így a jövőben akár az is lehetővé válhat, hogy a szolgáltatás folyamatos legyen, jelenleg ugyanis – a vészhelyzeti ügyeletet leszámítva – reggel nyolctól este nyolc óráig lehet igénybe venni a Kontaktot.

A civil szervezet rászorultsági alapon már eddig is számos tabletet biztosított a Sinosz tagjainak, hogy a tolmácsszolgáltatást igénybe tudják venni, de a jövőben további kétszáz készüléket bocsátanak a siketek rendelkezésére – tudtuk meg Wágner Zoltántól, a SINOSZ projektvezetőjétől. Kósa Ádám megjegyezte, hogy a készülékeknél is fontosabb maga a rendszer, amely rengeteg emberhez juthat el, hiszen okostelefonon is működik, amelyet bárhová magukkal vihetnek a hallássérültek. Emellett egyre több kormányhivatalban, bankban és kórházban is kihelyeztek már készülékeket, amelyeken működik a KONTAKT.

Kósa Ádám hangsúlyozta: mivel folyamatosan nőnek az igények, céljuk, hogy minél több tolmácsot vonjanak be a szolgáltatásba. Jelenleg nagyjából kétszáz regisztrált tolmács van az országban, ám közülük nem mindenki aktív. Beszélt arról is, hogy a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége a KONTAKT tapasztalatait felhasználva valósítja meg az állammal közösen a Távszem projektet, amellyel a vakokat és gyengénlátókat segíthetik majd az interneten keresztül.

forrás: magyarhirlap.hu

Olvasd tovább Cikk bezárása

Felújított tolmácsközpontját a magyar jelnyelv napján

2018. november 9. KONTAKT üzemeltetés

A magyar jelnyelv napja alkalmából tartott nyílt napot a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) pénteken Budapesten, ahol megnyitották a felújított KONTAKT Tolmácsközpontot is.

jelnyelv-napja-header

Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára a megnyitón úgy fogalmazott: a megújult tolmácsközpont a 21. század szellemében, méltó módon fogadja és segíti a siket vagy nagyothalló embereket és családtagjaikat.

Kiemelte: a SINOSZ munkatársai komoly munkát végeznek a siketek és nagyothallók társadalmi integrációjának előmozdításában. Segítik életminőségük javulását, ösztönzik a hazai akadálymentesítési folyamatokat. Többek közt közösségi szolgáltatásokat és színtereket biztosítanak, érdekképviseleti és érdekvédelmi feladatot látnak el, szabadidős, sport és kulturális tevékenységeket szerveznek, tanácsot adnak a munkaerő-piaci elhelyezkedésben, illetve jelnyelvi tolmácsszolgálatot is nyújtanak.

A jelnyelvi tolmácsok 2014 márciusában Budapest mellett hat vidéki városban – Győrben, Kaposváron, Pécsett, Szegeden, Székesfehérváron és Zalaegerszegen – kezdték meg a munkát. A megújult Kontakt Tolmácsközpont tereit modern vetítővel, hangtechnikával, oktatási eszközökkel, és indukciós hurokkal is felszerelték, így alkalmas workshopok, csoportos betanítások lebonyolítására és itt tartják majd a jelnyelvi tolmácsok továbbképzését is.

Kósa Ádám európai parlamenti képviselő, a Sinosz elnöke szerint a siketeknek és nagyothallóknak is alapvető joguk van arra, hogy akadálymentesen tudjanak kommunikálni tolmácson keresztül, a világon mindenkivel akadálymentesen tudják tartani a kapcsolatot. A jelnyelvi tolmácsok a siketeknek, nagyothallóknak, siket-vakoknak és a hallóknak segítenek a kommunikációban. Kósa Ádám elmondta: a rendszert jelenleg több mint 1600 ügyfél használja, havonta átlagosan 4500 hívást fogadnak, ez havi szinten mintegy 10-11 ezer percet jelent.

forrás: hirado.hu

Olvasd tovább Cikk bezárása
KONTAKT