Hírek Archívum - KONTAKT Tolmácsszolgálat

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) kiváló nemzetközi kapcsolatainak és a Budapesten szervezett WFD konferenciának köszönhetően a Litván Jelnyelvi Tolmácsok Szövetsége tudomására jutott, hogy Magyarországon egy kiváló, saját fejlesztésű videó-tolmácsszolgáltatás működik. Meghívásunkra egy delegáció látogatott el hozzánk, melynek tagjai voltak a szövetség vezetői, két litván tolmácsszolgálat igazgatója, a Litván Siket Szövetség alelnöke, és 3, esélyegyenlőség területén vezető beosztásban dolgozó hölgy a litván Szociális Biztonsági és Munkaügyi Minisztériumból.

a-litvan-jelnyelvi-tolmacsok-szovetsegenek-delegacioja-budapesten

Budapesti tartózkodásuk célja a KONTAKT Tolmácsszolgálat működésének, rendszerének megismerése volt. Jelenleg információkat, tapasztalatokat gyűjtenek a különböző országokban működő hasonló szolgáltatásokról, melyek alapján Litvániában is kiépítésre kerülne a videó-tolmácsszolgáltatás.

Május 22-én kedden Ormódi Róbert igazgató úr bemutatta nekik a SINOSZ működését, tevékenységeit, szolgáltatásait. Dr. Kósa Ádám a SINOSZ elnöke pedig a KONTAKT bevezetéséről, az oda vezető útról tartott előadást. Bemutatásra került a szolgáltatás felépítése, üzemeltetése és a statisztikákon keresztül az elért eredményeink, valamint a hallássérült közösségben, a tolmácsszolgáltatás egészében betöltött szerepe.

a-litvan-jelnyelvi-tolmacsok-szovetsegenek-delegacioja-budapesten-1

a-litvan-jelnyelvi-tolmacsok-szovetsegenek-delegacioja-budapesten-2

Május 23-án a KONTAKT üzemeltetését, infrastruktúráját biztosító Invitech Zrt. látta vendégül a delegáció tagjait. Mélyebben megismerhették a technikai hátteret, a komplex rendszer informatikai felépítését és a különböző funkciókat, amiket a KONTAKT-ban a hallássérültek használhatnak.

A délután folyamán az újonnan kinevezett szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár, Fülöp Attila szakított időt a litvánokkal történő találkozásra. A KONTAKT bevezetésében, támogatásában, finanszírozásában vállalt állami szerepről kaphattak tájékoztatást a résztvevők. Az államtitkár felajánlotta a küldöttség számára segítségét, elmondta, hogy minden információt, tapasztalatot megosztanak velük, hogy hogyan tudják jól és hatékonyan létrehozni Litvániában is a videó-tolmácsszolgáltatást.

Dr. Tapolczai Gergely a SINOSZ elnökségének tagja szerdán este egy vacsorára látta vendégül a delegáció tagjait, mely egy jó alkalom volt az informális eszmecserére a tolmácsszolgáltatás, a KONTAKT és az oktatás témakörében.

a-litvan-jelnyelvi-tolmacsok-szovetsegenek-delegacioja-budapesten-3

a-litvan-jelnyelvi-tolmacsok-szovetsegenek-delegacioja-budapesten-4

Május 24-én délelőtt a SINOSZ Képzési irodájának szervezésében folytatódott a látogatás. A Képzési iroda vezetője és munkatársai tájékoztatást adtak a jelnyelvi képzésekről Magyarországon, a tolmácsképzés rendszeréről, működéséről. A második részben pedig Ormódi Róbert igazgató úr bemutatója következett a jelnyelvi tolmácsszolgálatok felépítéséről, finanszírozásáról és törvényi hátteréről. Az előadások kellemes beszélgetésekbe mentek át, ahol a delegáció tagjai is elmondták, hogy Litvániában hogyan működnek a hasonló rendszerek, megtudhattunk pár dolgot az ottani tolmácsképzésről.

A résztvevők hasznos információkat kaphattak és kis betekintést kaptak a jelnyelv, a képzések Magyarországi helyzetébe. De látogatásuk célja, a KONTAKT Tolmácsszolgálat megismerése is nagyszerűen sikerült. Visszajelzésük pozitív volt, a szolgáltatás felépítése, működése maximálisan elnyerte a tetszésüket, ami büszkeséggel töltötte el kis csapatunkat. Kapcsolatban maradunk velük, és a SINOSZ a jövőben minden segítséget megad annak érdekében, hogy az általunk már kitaposott utat, az elért eredményeket más hallássérültek is élvezhessék az ország határain túl is.

a-litvan-jelnyelvi-tolmacsok-szovetsegenek-delegacioja-budapesten-5

a-litvan-jelnyelvi-tolmacsok-szovetsegenek-delegacioja-budapesten-6

Olvasd tovább Cikk bezárása

Regionális képviselők bemutatkozása

2018. április 27. KONTAKT üzemeltetés

Nem ismered még a KONTAKT területi képviselőit, hogy ki tudna segíteni a nyilatkozat kitöltésében?

Most egy rövid videóban bemutatkoznak:

Gárdonyi Csaba, Grabecz Gábor, Juhász Renáta, Pamli Rita, Sáfrány Attila, Tóth Lajos, Vass Zoltán

Fordulj hozzánk bizalommal!

Olvasd tovább Cikk bezárása

A „SINOSZ székház felújítás, KONTAKT Központi ügyfélszolgálat és Tolmácsközpont kialakítása” elnevezésű közbeszerzési eljárás Ajánlattételi felhívás letölthető dokumentumai.

Olvasd tovább Cikk bezárása

Területi képviselők elérhetőségei

2018. március 19. KONTAKT üzemeltetés

Probléma van a KONTAKT-tal? Segítségre van szükséged? Nem értesz valamit?

Fordulj bizalommal a KONTAKT képviselőihez!

Gárdonyi Csaba

KONTAKT szám: 2030519

Személyesen tud segíteni: Budapest, Kecskemét, Vác


Grabecz Gábor

KONTAKT szám: 2030195

Személyesen tud segíteni: Pécs, Kaposvár, Szekszárd, Baja, Solt

Juhász Renáta

KONTAKT szám: 2030111

Személyesen tud segíteni: Salgótarján, Eger, Gyöngyös, Kazincbarcika, Ózd


Pamli Rita

KONTAKT szám: 2030337

Személyesen tud segíteni: Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Fehérgyarmat, Mátészalka, Sátoraljaújhely

Sáfrány Attila

KONTAKT szám: 2030658

Személyesen tud segíteni: Budapest, Győr, Tatabánya, Csorna, Esztergom, Mosonmagyaróvár, Sopron

Tóth Lajos

KONTAKT szám: 2030731

Személyesen tud segíteni: Székesfehérvár, Szombathely, Veszprém, Zalaegerszeg, Ajka, Dunaújváros, Nagykanizsa

Vass Zoltán

KONTAKT szám: 2030110

Személyesen tud segíteni: Gyula, Békéscsaba, Szeged, Szolnok, Hódmezővásárhely, Makó, Orosháza, Szentes

Olvasd tovább Cikk bezárása

Nyilatkozat – elnöki videóüzenet

2018. március 1. KONTAKT üzemeltetés

Kedves SINOSZ tagok és KONTAKT ügyfelek!

Örömmel értesítünk Benneteket, hogy a KONTAKT Tolmácsszolgálat újabb projektet indít, melynek keretében lehetőségünk nyílik további fejlesztésekre. Ez nagyon jó hír mindenki számára és hamarosan a projekt részleteiről is beszámolunk majd! Ugyanakkor ezzel együtt járnak bizonyos kötelezettségek is, melyeknek eleget kell tennünk nekünk, mint projektgazdáknak és Nektek, mint felhasználóknak.

Az egyik ilyen kötelezettség miatt kérjük most is a KONTAKT ügyfelek együttműködését! Egy nyilatkozat kitöltésére van szükség. Az adatokat névtelenül, összegezve várják tőlünk a támogatást nyújtók. Ezt a nyilatkozatot megtaláljátok a SINOSZ szervezeteiben, a titkároknál és a KONTAKT regionális képviselőinél. Valamint ha van lehetőségetek otthoni nyomtatásra, akkor a www.skontakt.hu oldalról indulva, online formában is ki tudjátok tölteni, akár otthon is.

Illetve az itt található melléklet letöltésével, nyomtatásával kézzel is kitölthető a nyilatkozat.

Fontos, hogy minden kitöltött nyilatkozat nyomtatva és aláírva elkerüljön a SINOSZ titkárokhoz vagy regionális képviselőkhöz, de postán is elküldhetitek a KONTAKT központi irodájába. Természetesen minden munkatársunk maximálisan betartja az adatvédelmi előírásokat! A napokban mindenki e-mailben is kap tájékoztatót erről a feladatról. Kérünk mindenkit a KONTAKT szerződésben vállalt együttműködés teljesítésére! Közös érdekünk, hogy a KONTAKT működéséért, további fejlesztéséért mindent megtegyünk!

Köszönjük! Köszönöm a figyelmet!

Olvasd tovább Cikk bezárása
KONTAKT